The participants of the DTU Energy Conversion workshop 26-27 June 2014

Workshop gav forskellige vinkler til samme videnskabelige problem

torsdag 03 jul 14

Marie Lund Traulsen
Adjunkt

43 forskere og ph.d.’er fra hele verden deltog i workshoppen " Challenges and Opportunities in In Situ Studies of Solid Oxide Electrodes " på DTU Energikonvertering den 26.-27. juni 2014.

Sidste uges Workshop "Challenges and Opportunities in In Situ Studies of Solid Oxide Electrodes " dækkede det meste af forskningsområdet indenfor in situ studier af keramiske elektroder; fra anvendelser af Raman spektroskopi på tyndfilm elektroder over hvordan man laver lokale elektrokemiske målinger i elektroderne til studier af gas-faststof interaktioner i TEM-mikroskoper og meget mere.

De 19 oplægsholdere fra hele verden var blandt de mest fremtrædende forskere på området, hvoraf mange kun kendte hinanden fra videnskabelige artikler. Hvilket både medførte stor udveksling af viden og samtidig gav mange forskellige vinkler og tilgange til de samme videnskabelige problemstillinger.

"Workshoppen havde en meget specifik dagsorden, der dækkede et meget specifikt område indenfor dette forskningsområde, så hver foredragsholder kom med deres forskellige vinkler til de samme videnskabelige problemer," forklarer workshop-koordinator Marie Lund Traulsen, postdoc ved DTU Energikonvertering.

I modsætning til mange andre konferencer underbyggede alle oplægsholderne således hinanden, hvilket medvirkede til at fastholde publikums udelte interesse under hele workshoppen. Dette blev afspejlet i de mange positive reaktioner og tilbagemeldinger bagefter.

"Tak igen for at organisere en fantastisk workshop. Det var gode oplægsholdere og jeg har lært en masse”, skrev en af ​​deltagerne, Bryan Eichhorn fra University of Maryland.

Hans ros blev fulgt op af mange andre, blandt dem Monika Backhaus-Ricoult fra Corning Incorporated:

"Jeg vil gerne udtrykke mine lykønskninger for en begivenhed på forkant af dette videnskabelige felt. Det var yderst interessant, det blev efterfulgt af spændende diskussioner og det var perfekt organiseret", skrev Monika Backhaus-Ricoult.

Det var Marie Lund Traulsens første workshop, men står det til hende absolut ikke den sidste. For hun har undervejs oplevet massiv opbakning fra sine kolleger, hvilket gjorde de mange ugers planlægning og selve udførelsen hektisk, men tålelig.

"Emnerne gjorde det også fascinerende. Jeg ved ikke, om jeg på et tidspunkt får et andet projekt, hvor en workshop er del af det, men denne første gang har ikke skræmt mig", siger Marie Lund Traulsen.