Interesserede fra hele verden ville høre om General Engineering

fredag 03 mar 17

Kontakt

Luise Theil Kuhn
Sektionsleder
DTU Energi
46 77 47 12

Tusindvis af potentielle studerende besøgte Åbent Hus på DTU for at høre nærmere om studiemuligheder, og interessen var især stor omkring bachelorretningen General Engineering, som DTU Energi er del af.

DTU Energi deltog ved årets Åbent Hus på DTU som del af den efterspurgte bachelor-studieretning General Engineering, der udbydes på engelsk, og som er målrettet både danske og udenlandske studerende. Især den engelske profil tiltrak masser af potentielle studerende. En af dem var 18-årige Marcus Newman fra Belgien.

”Jeg har bygget min egen computer derhjemme, og jeg fandt en række meget interessante tekster fra en fyr på DTU, mens jeg søgte efter informationer på Internettet om, hvordan jeg kunne gøre det”, fortæller Marcus Newman. Han blev imponeret DTU’s høje teknologiniveau og undersøgte nu studiemulighederne.

”Jeg blev ret interesseret i General Engineering, både fordi der undervises på engelsk og fordi det netop er generelt. Det gør, at jeg ikke er fastlåst på, hvilken retning jeg vil gå, når jeg er gået i gang med studiet.”

"Jeg er dansker, men jeg valgte General Engineering, fordi det er rigtig godt at studere på engelsk"
Therese Balslev, førsteårsstuderende, General Engineering

Derfor tog Marcus Newman og hans mor Marleen hele vejen fra Belgien til Lyngby for at deltage ved DTU’s åbne hus, så de kunne høre mere om DTU’s fascinerende studieretninger og især om General Engineering.

Læs mere om studieretningen Bsc General Engineering på DTU

Præsentationen blev foretaget af førsteårsstuderende, blandt dem Therese Balslev, som fortalte de mange interesserede som Marcus, hvorfor General Engineering var et absolut godt valg som studieretning.

”Jeg er dansker, men jeg valgte General Engineering, fordi det er rigtig godt at studere på engelsk. Engelsk er arbejdssprog og tales over hele verden, og der findes også utrolig meget studiemateriale på engelsk, så jeg fortryder på ingen måder, at jeg valgte det! Det er et fedt studie og de multikulturelle studiegrupper er rigtig gode. Alle hjælper alle”, sagde Therese. Hun røbede også, at studieprogrammet kan være hårdt, men hun forklarede, at selve indholdet og studiegrupperne langt opvejer alle ulemperne.

”Og det fortæller jeg folk. At det kan være hårdt og lidt overvældende, men at det er det hele værd.”

Therese og hendes medstuderende havde mange chancer for at overbringe budskabet om alt det gode ved General Engineering, for Åbent Hus dagen bød på mange henvendelser. Flest fra danskere, men folk kom også fra Belgien, USA og Tyrkiet for at høre om den populære engelsksprogede studieretning. General Engineering havde det højeste karakterkrav på DTU sidste år, fordi det var så efterspurgt, og mange anså det for heldigt, at der i år optages 100 studerende til sommer mod kun 50 studerende sidste år.

“Det var fantastisk med den overvældende interesse for vores bachelorretning General Engineering”, siger studielederen af General Engineering, Luise Theil Kuhn fra DTU Energi.

”Mange potentielle studerende havde bemærket det høje karakterniveau for tilmelding i 2016, og de var selvfølgelig bekymrede over det, men det betød også, at de fleste af de potentielle studerende allerede er på et meget højt niveau. Mange af de potentielle studerende var især tiltrukket af den tværfaglige tilgang repræsenteret ved de fire specialiseringer inden Living Systems, Cyber Systems, Cyber Materialer og Future Energy, og af tænk-som-en-ingeniør-tilgangen i Design-Build kurserne allerede i første semester".

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.