Printed organic photovoltaic cells

Pioneren inden for plastsolceller er citeret over 26.000 gange

tirsdag 13 dec 16

26.397 citationer

Ifølge Scopus, der er en af verdens største databaser over videnskabelig litteratur, har professor Frederik C. Krebs lavet 434 fagfællebedømte artikler og været medforfatter på tre bøger om organiske solceller og relaterede emner. Han var per december 13, 2016, citeret 26.397 gange i 12.002 forskellige videnskabelige artikler.

Hemmeligheden bag at være en af de mest citerede forskere indenfor et givent emne er at være blandt pionererne i et fremstormende forskningsområde. For Prof. Frederik C. Krebs var det organiske solceller og han er nu citeret 26.397 gange for sin forskning.

"Vi identificerede det enorme potentiale af organiske solceller på et meget tidligt tidspunkt og stillede det fundamentale spørgsmål fra begyndelsen: Hvad skal der til for at denne teknologi lykkes", siger professor Frederik C. Krebs, som regnes for en af de fremmeste forskere inden for organiske solceller.

Hans forskningsgruppe på DTU Energi gik direkte til grundlæggende spørgsmål som holdbarhed, opskalering og hvordan man producerer organiske solceller billigst og mest effektivt, dykkede ned i problemerne og besvarede spørgsmål, som ingen endnu var begyndt at stille endnu. Så mens teknologien langsomt tog fart og gik fra idé til at være en levedygtig teknologi med et stort potentiale, blev resultaterne fra Frederik C. Krebs og hans gruppe taget op af forskergrupper verden over og brugt som udgangspunkt for yderligere forskning i organiske solceller.

Prof. Frederik C. Krebs og hans solcellegruppe på DTU Energi betragtes i dag som førende på området, og med 26.397 citationer er Frederik C. Krebs den mest citerede forsker inden materialeforskning på DTU og i Danmark sammen med sin gode kollega på DTU Energi, seniorforsker Mikkel Jørgensen.

"Det betaler sig i citater til at tænke strategisk fra starten og tage vigtige emner op, før de fleste andre gør"
Frederik C. Krebs, professor, DTU Energi

"Det betaler sig i citater til at tænke strategisk fra starten og tage vigtige emner op, før de fleste andre gør, og vi har fra starten haft et rigtig godt partnerskab og en god gruppe. Men citater er ikke alt. Selvom de mange citationer måske har givet mig mulighed for at blive inviteret som taler ved konferencer, så er citater ikke lig med flere penge. Du er stadig nødt til at søge midler til dine projekter og finde gode projektpartnere", siger professor Frederik C. Krebs.

Forskning i plastsolceller

En plastsolcelle består af en række tynde lag med forskellig funktion som bliver lagt på en bærefilm af plast. Ved at fremstille ‘blæk’ der indeholder de aktive materialer, kan man bruge standard trykketeknologi til at pålægge et lag på en hel rulle ad gangen. Sådanne rulle-til-rulle-processer tillader opskalering af produktionen til meget stor skala med begrænsede anlægsomkostninger.

Læs mere om DTU Energis forskning i plastsolceller her

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.energy.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B13C33386-49C4-4B30-9B60-16CFD1CE3365%7D
19 SEPTEMBER 2020