DTU Summer School 2014

International PhD Sommerskole: IMAGINE - Methods in Imaging of Energy Material Microstructure

torsdag 15 maj 14

Oplægsholdere

• Frederica Marone (SLS)
  • Manuel Guizar-Sicairos (SLS)
  • Wilson Chiu (Univ. Connecticut)
  • Markus Weigand (Bessy, Max-Planck)
  • Erik Mejdal Lauridsen (Xnovo Technologies)
  • Jacob Bowen (DTU)
  • Markus Strobl (ESS)
  • Rasmus Larsen (DTU)
  • Anders Dahl (DTU)
  • Søren Schmidt (DTU)
  • David Joy (Univ. Tennessee)
  • Kion Norrman (DTU)

Institut for Energikonvertering og-lagring på Danmarks Tekniske Universitet inviterer den 25-29. august 2014 til international ph.d.-sommerskole: IMAGINE - Methods in Imaging of Energy Material Microstructure. Sommerskolen foregår i år på Toruplund ved Hundested.

PhD Sommerskolen “IMAGINE: Methods in Imaging of Energy Material Microstructure” fokuserer på billed- og strukturanalysemetoder af energi materialer og mikrostrukturer ved hjælp af elektroner, røntgenstråler, ioner og neutroner.

Flere internationalt anerkendte forskere fra Danmark og udlandet vil undervise på sommerskolen i de grundlæggende metoder inden for billeddannelse og -behandling i 2D og 3D og den nyeste udvikling indenfor mikroskopi teknikker baseret på stråler af elektroner, ioner, røntgen og neutroner.

IMAGINE vil undervejs sætte fokus på anvendelsen af disse teknikker til en bred vifte af energimaterialer og energienheder, fra brændselsceller til solceller. Undervejs vil undervisere og oplægsholdere vise, hvordan teknikkerne har understøttet en række videnskabelige og teknologiske gennembrud. Et særligt fokuspunkt vil være 3D-scanning af mikrostrukturer og billedanalyse, og disse teknikkers betydning for at få forståelse af processer og fænomener i energienheder.

Sommerskolen henvender sig til ph.d.-studerende og forskere med interesse inden for brændselsceller, solceller, katalyse, batterier, elektrokemi, materialevidenskab og mikroskopi, og deltagende ph.d.-studerende får mulighed for at optjene 2,5 ECTS-point.

IMAGINE tilbyder foredrag af internationale eksperter, interaktive sessioner, gruppearbejde, Hands-on billedbehandling, Poster præsentation af din forskning og feedback på dit projekt.

Underviserne er: Frederica Marone (SLS), Manuel Guizar-Sicairos (SLS), Wilson Chiu (Univ. Connecticut), Markus Weigand (Bessy, Max -Planck), Erik Mejdal Lauridsen (Xnovo Technologies), Jacob Bowen (DTU), Markus Strobl (ESS), Rasmus Larsen (DTU), Anders Dahl (DTU), David Joy (Univ. Tennessee), Søren Schmidt (DTU) og Kion Norrman (DTU).

IMAGINE indbefatter også en dag med eksperimentelt laboratoriearbejde på DTUs imaging faciliteter på DTU Lyngby og DTU Risø Campus (bus transport fra Toruplund vil blive arrangeret). Deltagende studerende får lejlighed til at præsentere deres forskning på plakatsessioner som del af kvalifikationen til ECTS-point.

IMAGINE stræber efter et afslappet læringsmiljø med rigelig tid til at netværke med de deltagende forskere fra hele verden. Se også instituttets webside http://www.ecs.dtu.dk/phdsummerschool