DTU Energi deltog ved Spejdernes Lejr 2017

fredag 28 jul 17

DTU og Spejdernes Lejr

DTU Energi deltog ved Spejdernes Lejr 2017 for at give de danske og internationale spejdere indsigt i instituttets arbejde med uddannelse, forskning og udvikling inden for funktionelle materialer og deres anvendelse til bæredygtige energiteknologier.

DTU Energy deltog ved Spejdernes Lejr i Sønderborg, hvor danske og internationale spejdere, spejderledere og forældre fik indblik i de mange energiteknologier, som DTU forsker i.

DTU Energis stand var opstillet i samarbejde med KFUM spejdernes Bolund-gruppe ved Roskilde-spejdernes trækopi af forbrændingsanlægget Kara ved Roskilde, og Roskildes borgmester Joy Mogensen var blandt de mange interesserede og nysgerrige besøgende, der kom forbi og fik en snak om energi. Hun var begejstret for det stærke Roskilde-islæt på spejderlejren og det tætte samarbejde med DTU.

Spejdernes Lejr har haft deltagelse fra 33 forskellige nationer, og DTU Energi fik besøg af franske, britiske, sydamerikanske, norske og svenske spejdere, der alle var begejstret for kombinationen af ”energitårnet” og energividen, og adskillige spejdere blev underholdt og undervist ved at lave DTU Energis energiquiz. Det affødte mange diskussioner, blandt andet om fransk afhængighed af atomkraft, briternes beslutning om at udfase diesel og benzinbiler fra år 2040, og hvad der er af erstatningsteknologier på energiområdet.

Spejdernes Lejr 2017

Spejdernes Lejr 2017 er med tusindvis af deltagere fra ind- og udland Danmarks største spejderlejr. Lejren er arrangeret af de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig og bliver afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 ved Sønderborg på Kær Vestermark.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.