Industrien imponeret af høj kvalitet på ph.d.-symposium

fredag 24 nov 17

Deltagere

Deltagere ved DTU Energi Ph.d.-symposium 2017
• Registrerede deltagere: 118
• Ph.d.-studerende fra DTU Energi: 44
• Gæste ph.d.-studerende: 6
• Andre deltagere fra DTU Energi: 56
• DTU Alumni deltagere: 5
• Industri: 7 (Haldor Topsøe A/S, Siemens A/S, Novo Nordisk, Vestas, Siemens Gamesa Renewable Energy og Meggitt Sensing Systems)

DTU Energy holdt sit årlige ph.d.-symposium med industriel deltagelse på DTU Lyngby Campus, hvor 44 ph.d.-studerende kunne diskutere deres forskning med forskere, ingeniører og repræsentanter fra industrien.

De 118 deltagere på DTU Energi årlige ph.d.-symposium udvekslede indsigt i den seneste forskning om emner, der er så forskellige som brændselsceller og batterier over elektroniske hukommelsesenheder til avanceret nano-blæk til udskrivning af oxidmaterialer og forskning i mange slags energimaterialer. De i alt 44 ph.d.-studerende præsenterede deres forskning og resultater enten mundtligt eller på plakater.

For de ph.d.-studerende var symposiet et sted, de kunne præsentere deres forskning i et sikkert miljø, før de skal deltage i konferencer og konfrontere forskernes verden, mens det for mange af gæsterne var et fascinerende glimt af fremtidens teknologier og af generelle tendenser og udvikling i forskningsmiljøet.

For nogle af gæsterne var deltagelse i symposiet ikke kun fascinerende, men også et spørgsmål om penge.

Industrien var imponeret
"Jeg finder det altid meget spændende at se de nye tendenser og de retninger forskningsmiljøet flytter. Ja, det er 'bare' ph.d.-studerende, og forskningsniveauet kan derfor være lidt forskelligt, men de fleste ph.d.-studerende er samtidig meget engagerede i deres fagområde, og de kommer ofte med nye vinkler og friske perspektiver på forskningsområderne. Perspektiver og ideer, som jeg enten forsøger at matche med vores egen forskning eller blive inspireret af", forklarede senior projektleder hos Siemens, Kasper Therkildsen, en af de industrielle deltagere på ph.d.-symposiet.

"Præsentationsniveauet er faktisk højere end på mange konferencer, hvilket gør jobbet med at finde de bedste præsentationer til et hårdt arbejde"
Anders Smith, chefkonsulent, DTU Energi

Siemens og DTU Energi samarbejder om et projekt om elektrolyse af CO2, og for Siemens-projektlederen var det interessant at se og blive inspireret af hans projektpartners ph.d.-studerende.

"Vores vinkler er lidt anderledes. Siemens er nødt til at tjene penge, mens DTU for det meste forsker, men vi har samme mål, og jeg fandt niveauet blandt ph.d.-studerende på DTU Energy meget højt og lovende."

Forsker ved Meggit Sensing Systems, Erling Ringgaard, var lige så imponeret. Meggit PLC er en global ingeniørgruppe med speciale i ekstreme miljøkomponenter og intelligente delsystemer inden for rumfart, forsvars- og energimarkeder, og den danske afdeling samarbejder med DTU om forskning i oxidkeramik.

"Vi gør det ikke så meget i brændselsceller, men vores oxidmaterialer er stort set ens eller ligner meget de materialer, DTU forsker i, og mange af jeres analysemetoder er af stor værdi for os. Det gør det meget interessant at se og følge arbejdet og forskningen på ph.d.-uddannelserne i DTU Energi ", forklarede Erling Ringgaard, fordi: "Det er altid godt at se, hvad der er nyt og up-to-date inden for oxider, men vi ønskler også at kende niveauet for de fremtidige forskere, hvis vi på et tidspunkt måtte ønske at ansætte nogle til vores projekter i fremtiden, og jeg finder personligt niveauet af ekspertise blandt ph.d.erne meget højt. Det er altid et godt fundament for mere fremtidigt samarbejde. "

Talentfulde Ph.d.-studerende
Opfattelsen af højt talentfulde ph.d.'er blev delt af de andre gæster på ph.d.-symposiet, og DTU Energi har statistikker til at bevise det. Statistisk set leverer ph.d.-studerende på DTU Energi højkvalitativ forskning og færdiggør studiet efter 3,03 år (i 2016), hvilket er en delt førsteplads i forhold til andre DTU-institutter.

Den høje kvalitet gjorde det vanskeligt for evalueringspaneler på de to mundtlige spor og plakatsessionen at finde den første blandt ligestillede blandt ph.d.-studerende på DTU Energi.

"Præsentationsniveauet er faktisk højere end på mange konferencer, hvilket gør jobbet med at finde de bedste præsentationer til et hårdt arbejde. Vi er nede på meget små detaljer, der adskiller frontløberne", siger chefkonsulent hos DTU Energi, Anders Smith, der kalder ph.d.-præsentationerne under et for gode, velstrukturerede og af meget høj kvalitet. Hans kolleger i evalueringspanelerne var enige.

I sidste ende blev ph.d.-studerende Dordije Tripkovic og Dominik Dominkovic kåret som bedste mundtlige fremlæggere, mens ph.d.-studerende Massimo Rosa vandt prisen for bedste plakatpræsentation.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.