Forsker vil udbrede plastsolceller som direktør for startup

mandag 22 jan 18

Om infinityPV

infinityPV er en dansk udvikler og producent af trykte organiske solceller, samt materialer og testudstyr til trykt elektronik. Virksomheden er en startup-virksomhed baseret på patenter fra DTU. Produkterne omfatter organiske solceller, blæk, transparente ledende elektroder, og udstyr og hardware til karakterisering og fremstilling. infinityPV’s overordnede mål er at gøre teknologien bag organiske solceller tilgængelig og økonomisk overkommelig for hele verden.
Mere information om infinityPV kan findes på https://infinityPV.com.

Professor Frederik C. Krebs, tidligere forskningsleder for plastsolceller ved DTU Energi, har forladt den akademiske verden til fordel for startup-firmaet infinityPV.

Professor Frederik C. Krebs, tidligere forskningsleder for plastsolceller ved DTU Energi og en af verdens mest fremtrædende forskere på feltet, er blevet administrerende direktør på fuld tid for start-up-firmaet infinityPV.

InfinityPV er en dansk udvikler og producent af trykte polymersolceller, samt materialer og testudstyr til trykt elektronik. Virksomheden blev grundlagt i 2014 af Frederik C. Krebs og andre kollegaer på DTU Energi.

"Jeg er virkelig glad og ser frem til at dedikere hele min tid til den teknologi, jeg har arbejdet på i 18 år," udtaler Frederik C. Krebs i en pressemeddelelse og forklarer, hvordan DTU har bidraget til at løfte teknologien til sit nuværende stadie.

"Jeg er virkelig glad og ser frem til at dedikere hele min tid til den teknologi, jeg har arbejdet på i 18 år"
Frederik C. Krebs, tidl. professor ved DTU Energi, nu adm. direktør for infinityPV

Nu er tiden imidlertid kommet til at forlade den akademiske verdens trygge rammer.

"Tidligere kæmpede vi for at opnå en procent effektivitet, i dag når laboratorieforsøg let over ti procents effektivitet. De næste udfordringer er, når vi skalerer teknologien op," udtaler Frederik C. Krebs, som mener, at teknologiens nye udfordringer bedst løses i den private sektor, hvor videnskabelige ambitioner ikke forstyrrer fokus på at gøre teknologien markedsklar.

”Jeg vil gennem infinityPV realisere det fulde potentiale af organiske solceller og trykte solceller, og jeg vil gerne gøre det muligt at fremstille, implementere og formidle denne teknologi på den rigtige måde."

Læs hele pressemeddelelsen om Frederik C. Krebs’ overgang til den private sektor her

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.energy.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BAAF4F4A1-DDA2-4988-B25A-950D8B79D658%7D
22 SEPTEMBER 2020