Jens Wenzen Andreasen blev interviewet af DR2 Dagen om den billige solkraft

Solenergi er nu billigere end vindenergi

torsdag 22 dec 16

Kontakt

Jens Wenzel Andreasen
Professor
DTU Energi
46 77 47 02
Professor Jens Wenzel Andreasen fra DTU Energi blev interviewet i nyhedsudsendelsen DR2 Dagen om hvordan solenergi nu er billigere end vindenergi.

Solenergi er for første gang nogensinde den billigste form for ny elektricitet. Det kan læses i denne artikel i Bloomberg Technology, som citerer friske data fra Bloomberg New Energy Finance.

Bare i 2016 er prisen faldet med over 50%: I januar 2016 blev der indgået en aftale om at producere elektricitet for $64 per megawatt-time (1000 kilowatt-timer) i Indien; så kom en aftale i august der satte prisen til $29,10 per megawatt-time i Chile. Det er rekordbillig elektricitet — cirka halvt så dyrt som kulkraft og sammenligneligt eller endda billigere end atomkraft.

Nyheden om den billige solenergi og interessen i bæredygtige energityper generelt fik tv-programmet DR2 Dagen til at invitere professor Jens Wenzel Andreasen fra DTU Energi i studiet for at fortælle om solenergi, forskningen i solenergi og hvordan energilagring er et vigtigt fokusområde hvis solenergi og andre bæredygtige energiformer skal blive endnu mere udbredt.

Se udsendelsen med Jens Wenzel Andreasen på DR Dagen her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.energy.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BEBEC4048-54A1-47E8-AE3C-ED4F0EA71546%7D
19 SEPTEMBER 2020