Ung forsker på DTU Energi

DTU tilslutter sig brasiliansk forskningseventyr inden for energiteknologier

torsdag 11 okt 18

Kontakt

Vincenzo Esposito
Professor
DTU Energi
46 77 56 37

Den brasilianske São Paulo Research Foundation (FAPESP) og energiselskabet Shell har etableret Center for Innovation on New Energies (CINE) med stærk industriel inddragelse og langsigtede forskningsindsatser for at udvikle bæredygtige energiteknologier. DTU Energi har tilsluttet sig centeret som partner.

DTU Energi har indgået partnerskab med det internationale Center for Innovation on New Energies (CINE), der er baseret i São Paulo, Brasilien.

Det nye forskningscenter blev grundlagt med en mission om at udføre verdensklasseforskning inden for bl.a. energibærere, energilagring og computerbaseret materialevidenskab og kemi; DTU Energi er inviteret med som et af verdens førende institutter inden for energiforskning.

"Det er en fantastisk mulighed for at indgå et internationalt netværk med nogle af de bedste universiteter og industrielle aktører inden for energiforskning," fortæller professor Vincenzo Esposito, DTU Energi.

"CINE har til formål at tænke energi på nye måder, at gøre op medgamle dogmer og skabe grobund for nye, innovative måder og veje at forske i energiteknologier, hvilket gør det til et perfekt sted for os"
Vincenzi Esposito, professor, DTU Energi

Han tilbragte i 2017 fire måneder i den brasilianske delstat São Paulo, hvor han forskede og netværkede med de bedste brasilianske og internationale energiforskere, og det uformelle videnskabelige netværk er nu modnet til CINE.

Brasilien har ved lov bestemt, at energivirksomheder, der opererer i Brasilien, skal donere en procent af deres indtjening til forskning i ren energi. Det har åbnet for samarbejde mellem Shell og andre internationale energiselskaber og den brasilianske forskningssektor.

"Vi taler om et internationalt center med store økonomiske ressourcer og stærk industriel inddragelse, ikke kun forskere, og det vil øge den brasilianske forskning inden for rene energiteknologier i meget stor skala," siger Vincenzo Esposito.

Med generøse bidrag fra Shell er der fuld damp på forskningen i solfangere, gasforbedring, CO2-indfangning og andre former for bæredygtige; centeret  vil sandsynligvis fortsætte i mindst et årti. Andre internationale partnere er de amerikanske universiteter Stanford og Yale,  det portugisiske universitet Aveiro og Forschungszentrum Jülich i Tyskland.

"CINE har til formål at tænke energi på nye måder, at gøre op medgamle dogmer og skabe grobund for nye, innovative måder og veje at forske i energiteknologier, hvilket gør det til et perfekt sted for os. Vi ses som en meget effektiv forskningsinstitution på topniveau, og vi vil i høj grad nyde godt af CINE."

DTU Energi deltager i to af otte store forskningsområder, elektrokemisk konvertering samt termokemiske processer. CINE vil som del af samarbejdet sende ph.d.- og postdocs til DTU Energi, mens forskere fra DTU Energi skal deltage i konferencer og internationale workshops i Brasilien.

En win-win for alle involverede parter.

”DTU er ikke en af hovedaktørerne, men vi er eksperter på en række vigtige områder og vi vil kunne hjælpe og udveksle viden og informationer om energiteknologier med en række dygtige samarbejdspartnere, der er på samme høje niveau,” siger professor Vincenzo Esposito.

DTU Energi vil modtage den første af de ph.d.-studerende fra CINE i løbet af 2019.

Partnere i det internationale Center for Innovation on New Energies (CINE)

Gleb Wataghin Physics Institute, Chemistry Institute, School of Chemical Engineering og School of Electrical and Computer Engineering på University of Campinas (Brasilien), National Institute for Space Research (Brasilien), Stanford University/SLAC (USA), University of Warwick (UK), University of Bristol (UK), Yale University (USA), Chemistry Department, Physics Department and Materials Engineering Department at Federal University of São Carlos (Brasilien), Centro de Tecnologia de Informação Renato Archer (Brasilien), Federal University of ABC (Brasilien), Instituto de Pesquisas Energéticas e Nucleares (Brasilien), Universidade de Aveiro (Portugal), Université Grenoble Alpes (Frankrig), Forschungszentrum Jülich (Tyskland), DTU Energy (Danmark), Institute of Physics, University of São Paulo (Brasilien), Federal University of São Paulo (Brasilien), Paulista State University (Brasilien), Institute of Chemistry, Institute of Mathematical and Computer Sciences, og Faculty of Philosophy, Sciences and Languages of Ribeirão Preto, USP (Brasilien)

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.