Foto: Jens Steemann Kristensen, gæsteforsker, DTU og ph.d.-studerende, University of Edinburgh.

Kom til seminar om nye energisystemer og brandsikkerhed

mandag 18 nov 19

Lars Schiøtt Sørensen
Lektor
DTU Byg

Seminar om nye energisystemer og brandsikkerhed

Vi afholder den 25. november et seminar, hvor du kan få indblik i den nyeste viden om moderne energisystemer og brandsikkerhed. Du får samtidig mulighed for at sparre med andre fagfolk og drøfte potentielle løsninger på konkrete brandsikkerhedsmæssige problemstillinger.

Samfundet er midt i en omstilling fra fossile brændsler til mere miljøvenlige energiformer. Elbiler, batteridrevne færger, og private hjem med solcelleenergi. Man er begyndt at lagre og transportere energi på mange nye måder. Batterilagerenheder og ladestationer indbygges i bygninger, P-huse og skibe.

Hvordan er brandsikkerhed tænkt ind i disse forandringer?

Teknologien bliver rullet ud i et tempo, hvor lovgivningen om brandsikkerhed har svært ved at følge med. De nye energisystemer leder til nye typer brande, som man ikke har ret meget viden om og derfor har problemer med at håndtere. Det så vi så sent som i oktober, da en norsk batterifærge brød i brand, ilden blev slukket, hvorefter færgen dagen efter uventet eksploderede.

På seminaret adresserer vi de eksisterende udfordringer vedr. brandsikkerhed i nye energisystemer og forsøger at komme fremtidige problemer i forkøbet. Per-Ola Malmquist fra Utkiken Sverige kommer som keynote-speaker og præsenterer temaet. Der vil være oplæg om alt fra elbiler, garager, batterilagre og solcelleteknologi til beredskabernes syn på nye energisystemer, brintforskning og brandslukningsmuligheder i praksis.

Derudover vil der være fokus på lovgivningen og eventuelle behov for ændringer. Seminaret er bl.a. relevant for myndigheder, rådgivere, udførende og producenter.