Foto: DTU Byg

Forskningens Døgn: Laboratorierundvisning og genbrug i byggebranchen

torsdag 20 apr 17
|

Kontakt

Per Goltermann
Professor
DTU Byg
45 25 16 84

Kontakt

Lisbeth M. Ottosen
Professor, sektionsleder
DTU Byg
45 25 22 60
Tirsdag den 25. april holder DTU Åben Campus i forbindelse med Forskningens Døgn. Hvis du er interesseret i bygge- og anlægsforskning, er der to arrangementer i løbet af aftenen, som kan være noget for dig.

Laboratorierundvisning og smagsprøver på forskning

DTU Byg inviterer indenfor i vores forsøgs- og testfaciliteter, der bruges til forskning og afprøvning af byggetekniske løsninger. Guiden på rundturen er professor Per Goltermann, som vil give et kig bag facaden på de store haller.

Undervejs er der smagsprøver på noget af den forskning, der foregår i hallerne. Du får bl.a. svar på, om man kan brænde olie af på vand, og hvordan salt kan være en passiv varmedunk, der kan aktiveres med solvarme.

Sikkerhedssko er påbudt i forsøgshallerne, og DTU Byg sørger for at udlevere et par til hver deltager ved rundturens start.

Tid og sted:

Rundvisningen starter kl. 17.30 foran Bygning 119, indgang 2 på Nordvej.

Genbrug i byggebranchen

Hos DTU Byg beskæftiger et hold af forskere sig med bæredygtighed i byggebranchen. Det sker under overskriften ZeroWaste Byg.

Til dette arrangement kan du møde professor Lisbeth M. Ottoesen fra DTU Byg, der vil fortælle om, hvordan hun og hendes kolleger arbejder med at gøre byggebranchen mere bæredygtig ved at formindske affald og genanvende flere materialer.

Der vil blive serveret vin undervejs.

Arrangementer er organiseret af DTU-studerende i samarbejde med Ingeniørforeningen i Danmark (IDA). Læs mere og tilmeld dig arrangementet her.

Tid og sted:

Arrangementet foregår fra kl. 17.15-19 i Kælderbaren, Bygning 101, Indgang E.

Andre arrangementer på DTU

DTU afholder en række arrangementer som del af Åben Campus den 25. april.

På denne side kan du få et overblik over alle arrangementerne.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.