What we do at DTU Energy Conversion

Vores historie

Har du nogensinde forsøgt at finde de magiske ord, der beskriver helheden af dit arbejde?

  • … til en forsker eller tekniker på en konference
  • … til et fjernt familiemedlem ved en familiefrokost
  • … til naboen i en elevator
  • … eller når du møder din gamle skolelærer?

En kernehistorie definerer sjælen i et firma eller på en arbejdsplads - den definerer hvem du og dine kolleger er, hvad I laver og hvorfor I bliver ved med at lave det. Vi, en blandet gruppe af 15 ansatte på DTU Energi, besluttede os at definere en kernehistorie, som vi syntes definerede selve essensen af DTU Energi.

For når du kender instituttets kernehistorie, så forstår du meget bedre, hvad du gør og hvorfor du gør det, og så er det meget nemmere at fortælle det til andre. Dette er vores historie om vores institut!

Vi arbejder på DTU Energi, hvor vi udvikler nye materialer og komponenter til teknologier inden for energikonvertering og -lagring. Vi er internationalt førende inden for brændselsceller og polymerbaserede solceller; områder der er vigtige for en fremtid med bæredygtig energi.

Som ansat føler vi, at vi har en stor frihedsgrad, når vi løser vore opgaver. Hvis vi har brug for hjælp fra en af vore kolleger, eller vi har brug for specielt udstyr, så spørger vi bare. Vi er alle dedikerede og målrettede, og vi tror, at vores succes bunder i vore gode arbejdsrutiner og -metoder, hvor vi kombinerer stor fleksibilitet med effektiv tværfaglig vidensdeling.

For at fremme de nye teknologier inden for energikonvertering og -lagring har vi opbygget fremragende testfaciliteter. Vi har verdens største testcenter inden for keramiske brændselsceller og den bedst udviklede rulle-til-rulle produktionslinje til polymersolceller. Vores laboratorium til test af batterier er topmoderne, vi har rigtig gode testfaciliteter indenfor magnetisk køling og vi råder over en lang række avancerede elektronmikroskoper.

Det avancerede udstyr bruger vi til at kombinere fundamental grundforskning med ingeniørvidenskab og udviklingsarbejde tæt på virkelige anvendelser. Og vi arbejder tæt sammen med et stort antal industripartnere, der er ivrige efter at implementere vores banebrydende forskning i deres produkter og gøre brug af vores enestående teknologier.

I vore øjne viser det at potentialet af vores arbejde er virkelig stort - og ved at være en del af dette arbejde bidrager vi til at skabe en bedre verden.

Download Instituttets Kernehistorie her

 

Didier Blanchard, senior researcher

Didier

DTU-Energy is a ”comple-titive” place to perform Research and Teaching. We carry out competitive research on a global level, combining and developing the complementary skills of all.

Eva Ravn Nielsen, Center Manager

Eva Ravn Nielsen at the Hannover Fair 2017

I like being part of a world leading team. I have competent and dedicated colleagues who want to put the technology in practice, and we are not afraid of aiming high. I also experience a strong will here to share knowledge and help each other to success. Your success is my success.

Mads Gudik-Sørensen, development engineer

Mads Gudik-Sørensen, development engineer, DTU Energy

I love the variance of competences and cultures we represent. We are all cooperating to achieve the best results; regardless of education every contribution is vital to the end result.